« Binnen fietsen belangrijk om hierin te variëren »

Gepubliceerd op 19-01-2021

Een nieuw jaar weer opbouwen naar jouw fietsdoel. Januari is altijd weer even opstarten na alle feestdagen en meer vrije tijd i De huidige weersomstandigheden zorgen er vaak voor dat je je moet beperken tot binnen trainingen.

Ook in binnen trainingen kun je variëren, zorg dat de trainingen niet iedere keer intensief zijn. Je kunt een training op lagere hartslag doen met hoogtemeters om zo kracht op te bouwen Iets wat je helpt om later in het seizoen met meer vermogen te kunnen fietsen. Een intensieve training kan dan een wedstrijdje zijn of een workout. Zorg dat je bij een intensieve training ook een goede warming up en goede cooling down doet. Houdt een mooie balans aan tussen kracht en tempo trainingen afgewisseld met hersteltrainingen.

Ook goed drinken is zowel tijdens het binnen als erna erg  belangrijk. Zorg dat je 2 bidons klaar zet voor je begint evt 1 met sportvoeding. Leg ook reepjes of een gelletje klaar als je een langere training wilt doen. 

Naast je training op de hometrainer kun je dit ook combineren met Core stability trainingen

Hier wat voorbeelden met filmpjes van core oefeningen:

https://www.bicycling.com/nl/training/g25614856/zes-oefeningen-voor-een-betere-core-stability/

Het verbeteren van de core zorgt ervoor dat je zonder problemen weer lange duurtrainingen kunt doen. Het sterker maken van rug, schouders en nek biedt veel voordelen voor de rest van het seizoen. 

Na afloop kun je ook wat stretch oefeningen doen die het herstel bevorderen en ervoor zorgen dat de volgende trainingen makkelijker gaan. 

Hier wat voorbeelden van stretch oefeningen voor fietsers:

https://www.beatcycling.cc/pages/trainlikeaproseries-1

Naast variatie in training kun je ook wisselen in trainingsprogramma. Het meest bekende programma is Zwift 

Hier een overzicht van de diverse trainingsprogramma's

https://racefietsblog.nl/14-indoortraining-apps-om-in-de-winter-door-te-Fietsen/

Het belangrijkste is natuurlijk om naar je lichaam te blijven luisteren en het plezier in je trainingen te behouden. Hopelijk gaat het zonnetje weer snel schijnen en kunnen we variëren met onze buitentrainingen.

Een ideale combi is rustige duurtrainingen buiten in D1 of D2 zones en intensieve trainingen evt met hoogtemeters op jouw hometrainer..

Mocht je er zelf niet uitkomen weet dan dat ik jou kan helpen met een persoonlijk trainingsschema aangevuld met fietstips welke je meteen in de praktijk kunt gebruiken.

Hopelijk gaat het zonnetje weer snel schijnen en kunnen we variëren met onze buitentrainingen.

232C8E6F-B3A3-4329-9628-6110A3886F8D-1611055553.jpeg
tree-forest-path-plant-road-trail-1141370-pxhere-com-1611054816.jpg
IMG-5596-1611054859.jpg
BELGAIMAGE-19649846-1611055423.jpg