Fietsseizoen 2018

Het jaar begon dit jaar na de nodige kilometers op Zwift een nieuwe bezigheid van vele inmiddels. Ja ook ik ben overstag gegaan en heb me diverse malen gepijnigd op mijn Wahoo Kickr.

Het was nodig want met het begeleiden van enkele fanatieke MTB ers waaronder weer 2 Cape Epic gangers taak om bezig te blijven en hun klaar te stomen voor de Cape Epic 2018.

Ook dit jaar een vitaliteit event voor het Bedrijf Loadlok uit Tiel. Dit jaar zouden we naar France afreizen en wel voor het kleine broertje van de Tour de France. Het Criterium du Dauphiné. Met weer een mooi trainingsprogramma stoomden we weer alle fietsers klaar voor een prachtig event.

We waren al vroeg op pad in februari op de MTB route van Zeist en Austerlitz. Maart/April en Mei: Na het lekker binnenfietsen op de baan in Apeldoorn volgden trainingen in Doorwerth, Groesbeek, Limburg en de Voerstreek. Kortom er werden weer de nodige kilometers weg gefietst. Met goede benen en veel zin in een mooi nieuwe uitdaging reisden we af naar Aix les Bains. De weergoden waren ons dit jaar gunstig gezind en ondanks de slechte weersvoorspellingen konden we genieten van een heerlijk zonnetje op de fiets.

Juni: We beklommen diverse hellingen en reden een mooie tijdrit op de Mont du Chat. Ook waren er na de lunch nog enkele fanatiekelingen die perse de hele klim wilden rijden een klim van 13km met een gemiddeld percentage van 10%. Een echte kuitenbijter dus. De dag erna zou de klim na La Rosieré op programma staan met na afloop de finish van de profs.

Een zeer mooi gelijkmatige klim met een paar uitschieters van 12% wat de nodig commentaren opleverden. Iedereen kwam goed boven en na het zien van de " echte mannen" keerden we tevreden en voldaan huiswaarts. Na een mooie bedank speech van de eigenaar konden we weer terugkijken op een prachtig event.

Juli: De week erna was Fietscoach alweer te vinden in de Eifel in Duitsland voor een prachtige training met Tom en Friends. Ook weer onder het genot van een zonnetje trapten we toch weer een kleine 2000hm weg. Na afloop mocht ik de bolletjestrui overhandigen aan de jongste telg.

Nog even aan de start in de MTB marathon van Amerongen. Heerlijk genoten op het parcours en tevens laatste rit op de hardtail.

Na een fietspauze tijdens de zomervakantie was de fietszin weer helemaal terug en was Fietscoach klaar voor de volgende fietsevents. Met een nieuwe fully en frisse benen kon de tweede helft van het seizoen beginnen.

Met allereerst het uitzetten van de MTB route van het volgende grote event. Mooi om een nieuw fietsgebied te ontdekken en dat nog wel op een nieuwe fiets.

In augustus was er nog een mooie clinic in Amerongen voor een fiets vrienden clubje uit Helmond.

September Naast de nodige trainingen in Limburg volgden 2 leuke events waaraan ik zelf deelnam Mergelheuvelland en de Bart Brentjes Challenge. 

De volgende clinic een mooie after vakantie motivatie clinic aangeboden aan Loadlok om weer in gang te schieten na de vakantie. Met de racefiets reden we weer een mooie ronde op en rond de Grebbeberg met als afsluiter een mooie waaier training. 

Eind september liet ik mijn achtertuin zien aan de mensen van Loadlok waar ik zelf al de nodige zweetdruppels heb achtergelaten. 

Ook werden hier alweer plannen gemaakt voor het nieuwe seizoen 2019. 

Oktober: Na de Bart Brentjes Challenge stond er nog een mooie training voor Loadlok op het programma op de route van Rheden en de Kwintelooijen. De laatste voorbereidingen volgde voor het MTB weekend in het zeer mooie Teutenburgerwald. Drie dagen lang konden we genieten van de mooiste tracks in dit mooie gebied met als afsluiting heerlijke Duitse Kuchen. Met veel gezelligheid was dit ook weer een hoog Rad und Genies gehalte voor Loadlok Duitsland.

November: Na een MTB Clinic in Herperduin en de Drunense Duinen zorgden we weer voor de nodige tips en trucs. Met deze keer leden van de sportschool Personal active die we de kneepjes van het mountainbiken bij brachten.

Ook organiseerden ik dit jaar een bijzonder event en wel de Kwintelooijen Challenge . Twintig rondjes fietsen op de zwaarste MTB route van Nederland een rondje van 2.7km met 100hm per rondje. Goed voor 54km met ruim 2000hm. En dit alles voor het goede doel KIKA. 

Ook ontdekten ik een bijzondere locatie deze maand de Proloog een wielercafe in Amerongen. Het vertrekpunt van de clinic ter gelegenheid van een 50ste verjaardag. Met als afsluiting een heerlijke lunch.

Op de valreep was ik te gast op een medisch symposium waar ik uitleg kon geven over een belang van een goede bikefitting. 

Als afsluiting van een prachtig fietsjaar was er nog een mooie maar natte rit op de Posbank rit. Met deze afsluiting in stijl kwam er een einde aan een prachtig fietsjaar.

Op naar 2019! Wederom weer mooie nieuwe plekken ontdekken op de gravel wegen en in het bos.