Meer dan een Bike FIT!

Je kunt nog zo'n dure fiets hebben maar de afstelling van je fiets is van groot belang. Na ruim 18 jaar actief als bike fitter kan ik zeggen dat ik de nodige ervaring en kennis heb om de fiets perfect af te stellen. Mijn opleiding als sportmasseur en daarmee de nodige anatomische kennis helpen hierbij. Ook test ik zelf alles uit waaronder zadels, sturen en voetzooltjes.

Wil jij nog meer fietsplezier zorg dan dat je goed op de fiets zit.

Het voorkomt blessures en zorgt ervoor dat je meer rendement kunt leveren en dus nog meer vermogen uit het fietsen haalt. 

De basis van de fietsmetingen zijn de 3 contactvlakken met je fiets. Deze staan ook in verbinding met elkaar. Als ervaren Bike fitter (ruim 15 jaar) en sportmasseur kan ik jouw fietsplezier zeker vergroten.

 Een juiste afstelling van uw fiets kan blessures voorkomen en prestatie verbeterend werken, want een dynamische fietspositie meting geeft exacte informatie over de manier waarop wordt gefietst. Fietsen doe je immers bewegend en niet stilzittend. Door de juiste fietspositie worden de trapfrequentie en de trapkracht veel beter benut. Het doel is het optimaliseren van de fietshouding om op een verantwoorde manier zo comfortabel mogelijk en uiteindelijk zo hard mogelijk te kunnen fietsen. Het maakt niet uit welk merk fiets u hebt wij stellen ieder merk goed af. Wij doen ook Bike Fittings voor Canyon fietsen een merk waarbij u vaak producten nog kunt ruilen binnen 30 dagen denk aan zadel en stuurpen/stuur.

Fietscomfort maakt het verschil! Wat gebeurt er tijdens een dynamische fietspositie meting?

De dynamische fietspositie meting is een wetenschappelijk onderbouwde methode waarbij op basis van toepassing van biomechanische studies de meest ideale fietshouding wordt bepaald. Dit gebeurt op basis van meerdere statische en dynamische metingen.

1: Pre-FIT Interview: Elke FIT begint met een kort gesprek over de doelen, geschiedenis, wensen en behoeften van de rijder. Hierbij kunnen wij ook aanvullende tips geven omtrent training en bijvoorbeeld kleding en voeding.
2: Flexibiliteit test: Hier maken we een gedetailleerd plaatje van de stand van zaken wat betreft de flexibiliteit en de bouw van het lichaam. De structuur van de voet, de positie van de knie, de vorm van de ruggengraat en de draaiing van de heup worden gespiegeld aan de rest van het lijf.
3: Zijaanzicht: We kijken naar het zijaanzicht van de rijder om de perfecte positie wat betreft kracht en comfort te vinden. Dankzij aanpassingen aan het de zadelhoogte, stuurhoogte, lengte van de stuurpen en positie van de voet bereiken we de meest krachtige positie.
4: Vooraanzicht: We analyseren het vooraanzicht om de heup, knie en voet in optimale lijn te plaatsen voor een betere prestatie en uitgebalanceerde krachtoverbrenging. Dit is inclusief een analyse van de schoen-, pedalen- en zadelstand.
5: We maken opnames met een hoogwaardig camerasysteem en maken verschillende shoots deze versturen we in een rapport wat wij u toezenden. Vervolg: Na een paar weken neem ik contact met u op om te vragen hoe het gaat. Alle vragen/opmerkingen en eventuele zorgen zijn bespreekbaar! 

Wij zijn van mening dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om ideaal op de fiets te zitten, zonder klachten. U kunt bij ons zowel terecht voor een meting bij de aanschaf van een nieuwe fiets en voor een meting ten behoeve van het afstellen van uw huidige fiets. Een dynamische fietspositie meting duurt 2 tot 2,5 uur en wordt afgenomen op uw eigen fiets, die zodoende optimaal afgesteld weer mee naar huis gaat. De kosten van deze meting zijn €239,00

Met het meetsysteem van STT (https://www.youtube.com/watch?v=CTYmJi6zH6o )ben ik flexibel dus kan ook op locatie meten. Binnen een straal van 25km is dit gratis hierboven berekenen we reiskosten per kilometer.

Natuurlijk doen we dit Corona proof en gebruiken we als u wilt  een mondkapje tijdens de meting. Ook ontsmetten we onze apparatuur en handen voor we beginnen. 

Ik stel u fiets meteen af tijdens de meting en u ontvangt een gedetailleerd rapport van de meting ook heeft u recht op een check up na 6 weken gefietst te hebben.

Maak nu een afspraak voor nog meer fietscomfort! We zijn flexibel maar voorkeursdagen zijn dinsdag en donderdag en zaterdag evt avonduren is ook mogelijk.


Er zijn 3 type metingen: geschikt voor race en mountainbike en gravelbike

Fietscoach meting 1; geschikt voor beginnende fietser 145,00

Meten contactvlakken/ zadelbreedte/ voeten (bepalen zooltjes) /afstellen schoenplaatjes.Fietsen op trainer en bepalen maten stuurpen lengte en zadelhoogte. Afstellen huidige fiets evt advies maat nieuwe fiets en type fiets. 

Rapport van maten meting.

Fietscoach meting 2: geschikt voor beginnende en ervaren fietser 239,00

Uitgebreid vooronderzoek met bepaling lenigheid/ blessure verleden en aandachtspunten voor meting.

Controle schoenplaatjes/ voeten/ zadelbreedte

Dynamische fietsafstelling met STT camera systeem

Uitgebreid rapport en fietsafstelling/ aanpassen zadel en evt stuurpen

advies Core Stabilty oefeningen.

Deze meting is ook mogelijk voor tijdritfiets meerprijs 60,00

Fietscoach meting 3: geschikt voor Prestatie gerichte fietser 295,00

Uitgebreid vooronderzoek met bepaling lenigheid/ blessure verleden en aandachtspunten voor meting.

Controle schoenplaatjes/ voeten/ zadelbreedte

Tweezijdige meting zowel links als rechts ideale hoeken.

Dynamische fietsafstelling met STT camera systeem

Uitgebreid rapport en fietsafstelling/ aanpassen zadel en evt stuurpen

advies Core Stabilty oefeningen. 

SHOE FIT  afstelling plaatjes /zooltjes en evt schoenadvies 45,00

Onderschat niet het belang van de juiste schoenen en afstelling plaatjes. Voetklachten komen veel voor bij fietsers onderschat niet het belang van het juiste schoeisel. Wij werken met het schoenmerk Lake deze zijn leverbaar in halve maten en breedte maten zodat wij de perfect passende schoen voor u kunnen leveren. 

Ook werken wij met zooltjes om de voet en been meer stabiliteit te geven zodat u meer rendement uit uw trapbeweging haalt.

Bij iedere meting hebben wij na 6 weken contact of alles naar wens is en 

zijn er nog aanpassingen nodig dan heeft u recht op een gratis check up.

Zijn er nog vragen dan kunt u contact met mij opnemen via fietscoach@gmail.com .

Voor nog meer fietsplezier !!

Fietscoach@gmail.com of 0613414149